loader

Szabályzatok

Első Magyar Fehérasztal Lovagrend

Arany Keresztje:

  • A nemzet szolgálatában,az ország gasztronomiai és idegenforgalmi fejlődésének elősegítésében a gasztronomia érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában kifejtett példamutató tevékenységért
  • Elméleti, gyakorlati munkájukkal jelentősen hozzájárultak a magyar gasztronómiai kultúra, magyar termékek, hagyományok, gasztrokultúrális örökségünk nemzetközi szinten történő megismertetéséhez.
  • Szakmájában, hagyományőrzésben hosszabb ideje kimagasló egyéni munkával, általa előállított termékkel, alkotással világversenyen, világkiállításon helyezéssel szerzett hírnevet országunknak.

Ezüst Keresztje:

  • Életutjával,szakmai tevékenységével kiemelkedő érdemeket szerzett, különösen a gasztronomia,magyar termékek és idegenforgalom terén.
  • Elméleti, gyakorlati munkájukkal jelentősen hozzájárultak a magyar gasztronómiai kultúra, hagyományok, gasztrokultúrális örökségünk hazai szinten történő megismertetéséhez szakmájukban, hagyományőrzésben hosszabb ideje kimagasló egyéni munkával, általa előállított termékkel, alkotással hazai versenyen, kiállításon nemzetközileg is elismert eredményeket ért el.
  • Ifjúságnevelésben, oktatásban, kulturális idegenforgalmi és gasztronómiai örökség megóvásában kiemelkedőt nyújtott.

Bronz Keresztje:

  • Olyan közéleti személyiségek és külföldi szakemberek, akik az ország idegenforgalmát, gasztronómiáját, hungarikum termékeinek forgalmazását rendszeresen, hosszú időn át segítik határon innen és határon túl példamutató tevékenységükkel hozzájárulnak az eredményes fejlődéshez.
  • Elméleti és gyakorlati munkájukkal jelentősen hozzájárultak határainkon túl a magyar gasztronómiai kultúra, hagyományok megőrzéséhez, terjesztéséhez.
  • Hagyományőrző fesztiválok rendezésével terjeszti és képviseli a magyar gasztronómiai hagyományokat.
  • A gasztronómiai örökség, megőrzésére, gasztronómiai hagyományok megőrzésére, jelentős támogatást nyújtó szervezetek és magánszemélyek.
  • A hazai gasztokultúra megőrzésére, fiatal szakemberek versenyen és rendezvényeken történő megjelenését segítő szervezetek és magánszemélyek.
  • Hagyományőrző szervezeteknek, akik az egyetemes magyar gasztronomiai hagyományokat felelevenítő rendezvényeket szerveznek vagy támogatást biztosítottak.

 

Adományozás feltétele

  • Az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend tagozatainak javaslatára Nagytanács minősítése alapján adományozható
  • A díjat évente egyszer a gasztronómia napján Az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend Fesztiválján kell átadni. Évente kategóriánként öt díj adományozható, kategória összevonható. A díj személyenként kategóriánként egyszeri alkalommal adható.
  • Kitüntetési javaslatot tehet Az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend alapszabályában rögzített feladatok megvalósításáért tevékenykedő személyekre minden szakmai szervezet, lovagrend.

© a weboldal teljes tartalma szerzői jog védelme alatt áll

Első Magyar Fehérasztal Lovagrend